Най-важната задача на българския евродепутат трябва да е да върне

...
 Най-важната задача на българския евродепутат трябва да е да върне
Коментари Харесай

Гергана Алексова, БСП: В ЕП трябва да има българи, които да защитават националния ни интерес

 _2024 izbori_v012

 

„ Най-важната задача на българския евродепутат би трябвало да е да върне България на достойното ѝ място в Европа. В Българска социалистическа партия имаме вяра, че българският народен интерес е преди всичко и по тази причина в Европейския парламент би трябвало да има българи, които да могат да го пазят. “

Това съобщи претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Гергана Алексова в дебат, проведен с присъединяване на младежи от плана „ Efivos в Европа “ на Фондация „ Здраве и обществено развиване “.

Според нея би трябвало да има равнопоставеност сред страните членки във всички аспекти, а не по-големите да диктуват на по-малките. Както и уважание към традициите и културата на всяка една страна, без да се натрапват непознати полезности, а самият Европейският съюз да бъде инструмент за мир и правдивост.

„ Българските ползи би трябвало да бъдат предпазени в Брюксел, тъй че да станат част от общата европейска рамка и да няма разлика, когато приказваме за българския и европейския интерес “, уточни Алексова.

В Европейския парламент претендентите на Българска социалистическа партия ще работят за това да не отпадне механизмът за взимане на решения с единогласие в основни сфери, както и за преразглеждане на Зелената договорка, тъй че тя да е в интерес на българската енергетика и на българските жители, даде обещание Гергана Алексова.

„ Българските производители би трябвало да получават същите дотации като техните сътрудници от Франция и Германия. Ще работим и за цялостното приемане на България в Шенген – освен по въздух и вода, а и по суша “, сподели още тя.

По думите ѝ младежите би трябвало да бъдат подпомагани да намерят своето място в обществото там, където те го виждат. Мерки, които да насърчат младите да продължат да учат, съгласно Алексова, са европейски инструмент за безлихвени заеми за студентите и платени стажове “, уточни Гергана Алексова.

„ Считаме, че би трябвало да бъде призната пътна карта за качествени и добре платени работни места, с цел да може всеки един да откри своето място и своята работа. Също по този начин – за равно възнаграждение сред мъжете и дамите “, сподели още претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия.

„ Ще работим за това да дадем властта за юношески политики във ваши ръце – да насърчим и подпомогнем опциите за равно присъединяване на младежите. На европейско би трябвало да продължим развиването на европейската грижа за младежите да се стремим към цялостна младежка претовареност “, обърна се тя присъстващите.

Алексова срещна дейните младежи с съответните политики, които Българска социалистическа партия предлага на национални равнище, като повишение на стипендиите за триумф, еднократна помощ за майките на деца до 1 година, които са студенти в постоянна форма на образование, в размер на 10 минимални работни заплати, нулеви налози върху приходите от труд за младежите до 26 години, насърчаване на предприемачеството и започването на започващ бизнес на младежи до 29 години.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР